İnsan Kaynağı Yönetimi, Eğı̇tı̇m ve Ar-Ge

KOMİSYON BAŞKANI

KOMİSYON ÜYELERİ

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği AD’da yaptığı uzmanlık eğitimini 2004 yılında tamamladı. 2005-2013 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde yardımcı doçent ve doçent olarak görev yaptı. 2017 yılında profesör unvanı aldı. Bu süre boyunca egzersiz fizyolojisi, elit sporcu performansı, spor yaralanmalarının önlenmesi-tanı ve tedavisi konularında orijinal araştırmalar yaptı ve lisans ve lisansüstü dersler vererek projelerde görev aldı. Çok sayıda bireysel sporcu, kulüp ve federasyonla birlikte alanıyla ilgili çalışmalar yaptı. 2006 yılından beri Antalyaspor Kulübü sağlık kurulunda yer almakta ve 2014 yılından beri Türkiye’nin en kapsamlı özel sektör spor yatırımlarından biri olan Gloria Sports Arena projesinde medikal direktör olarak çalışmaktadır. Uluslararası “FIMS (Dünya Spor Hekimliği Federasyonu) Collaborating Centres of Sports Medicine” ağının da bir parçası olan GSA’da 100’ün üzerinde ülkeden ve 40’ın üzerinde farklı branştan elit sporculara spor hekimliği ve yüksek performansa dönük spor bilimi hizmetleri sunmanın yanı sıra çok sayıda yerli-yabancı kurumla işbirliği halinde bilimsel ve sektöre yönelik iş geliştirici projeler yürütmektedir.
Dr. Öğr. Üyesi Atila Hazar; lisansını Büro Yönetimi, yüksek lisansını Personel Yönetimi, doktorasını Üretim Pazarlama Yönetim ve Organizasyon alanında yaptı. Çok sayıda yurt içi ve yurt içi eğitim programlarında eğitim aldı.
Gazi Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, H. A. Yesevi Türk Kazak Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi’nin turizmle ilgili bölümlerinde, kadrolu olarak akademik görevlerde bulundu. Kırıkkale Üniversitesi BESYO’nda ek saat ücretli olarak Spor ve Turizm, Turizm Rekreasyonu 1-2, Tur Yönetimi Rehberliği, Rekreasyon Liderliği, Turizm Kaynakları, Spor Turizmi ve Rehberliği, Rekreasyonda Pazarlama derslerine ek saat ücretli olarak girdi.
Çeşitli üniversite, kamu kurumu ve özel kurumların turizmle ilgili düzenledikleri kurs ve seminerlerde eğitmenlik görevini yürüttü. Avrupa Birliği’nin turizmle ilgili eğitim projelerinde uzman olarak görev aldı.
Turizmle ilgili olarak çok sayıda; yurt içi ve yurt dışı bildirileri ve makaleleri yanında; İlköğretim okullarına, meslek liselerine ve üniversitelere yönelik ders kitapları yayınlandı. Spor ve Turizm, Rekreasyon ve Animasyon, Genel Turizm, yayınlanan üniversite ders kitaplarından bazılarıdır.
Halen, Beykent Üniversitesi MYO Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programında akademik görevine devam etmektedir.
1975 Kırıkkale doğumlu A. Nihan Karaçam Salkaya; Kırıkkale Anadolu Lisesi, Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. Kamu Yönetimi Lisans ve Bilgi Üniversitesi İşletme Yönetimi Yüksek Lisans programlarında eğitim almıştır. Borusan Holding’deki görevlerinin ardından Acıbadem Sağlık Grubu’na bağlı farklı hastanelerde çeşitli pozisyonlarda 2005 yılından bu yana çalışmakta olan A. Nihan Karaçam Salkaya, şuanda Acıbadem Ankara Hastane Direktörlüğü görevini sürdürmektedir; aynı zamanda Acıbadem Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nda Öğretim Görevlisi olarak Yönetim Sistemleri dersleri vermektedir. 2016 yılından bu yana ise Türkiye Voleybol Federasyonu’nun Sağlık İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.
A. Nihan Karaçam Salkaya, 23 Ağustos – 8 Eylül 2019 tarihleri arasında Ankara’da organize edilen CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda Turnuva Organizasyon Komitesi Başkanlığını yürütmüştür.
Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği ve Kırıkkale Anadolu Lisesi Mezunları Derneği üye olduğu kuruluşlardır.
A.Nihan Karaçam Salkaya, evli ve ikiz 2 çocuk annesidir.
1982 yılında Ankara’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlamış, ardından başladığı Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümünden ise 2004 yılında mezun olmuştur. Daha sonra Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hareket ve Antrenman Bilim Dalından yüksek lisans derecesi almıştır.

2005 yılında Kırıkkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde öğretim görevlisi olarak başladığı görevine halen devam etmektedir. Üniversitedeki görevinin yanı sıra çeşitli mesleki ve sivil toplum kuruluşlarında önemli görevler üstlenmiştir. 2010 yılında Ankara merkezli olarak kurulan Uluslararası Bilim Kültür ve Spor Derneği‘nde Yönetim Kurulu üyeliği, 2009 yılında kurulan İdareci ve Bürokratlar Birliği Spor Kulübü‘nde koordinatörlük, Gençlerbirliği Spor Kulübü‘nde amatör branşlardan sorumlu altyapı koordinatörlüğü gibi görevler üstlenmiştir.

Ulusal ve uluslararası bilimsel yayın organlarında basılmış 12 adet bilimsel makalesi bulunmakta olup, katıldığı Uluslararası Avrasya Spor, Eğitim ve Toplum Kongresinde en iyi sözel sunum ödülünü almıştır.

2016 Yılında Türkiye Kano Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulunda Federasyon başkanı seçilmiş olup, halen bu görevine devam etmektedir. Evli ve 1 kız çocuk babasıdır.

Kırıkkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi
Kano Federasyonu Başkanı
Eskişehir doğumlu Hakan Öniz ilkokulu Ankara Bahçelievler’de orta okul ve liseyi Ankara Deneme Lisesi ve Istanbul Kartal Endüstri Meslek Lisesinde, lisans eğitimini Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Arkeoloji ve Sanat Tarihi alanında, Yüksek Lisans ve Doktorasını Selçuk Üniversitesi’nde Sualtı Arkeolojisi alanında yapmıştır. 2003-2012 yılları arasında KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde sualtı arkeolojisi ve sualtı fotoğrafçılığı alanında dersler veren Öniz, aynı üniversitelerin Sualtı Araştırma Merkezlerini de kurmuş ve yönetmiştir. Aynı zamanda 1999 yılında Antalya Müzesi bünyesinde Akdeniz Sualtı Araştırmaları Merkezini dönemin Müze Müdürü Metin Pehlivaner ile birlikte kurmuş ve 2005 yılına kadar Antalya Kıyılarında arkeolojik sualtı araştırmaları gerçekleştirmiştir. Kültür Bakanlığı izinleriyle 2006 yılından itibaren yönetiminde devam eden Antalya Kıyıları arkeolojik çalışmalarına 2015 yılında Mersin, 2018 yılında Adana da dâhil olmuştur. 2012 yılında İtalya Catania ile Polonya Varşova ve Vroslav’da yüksek lisans dersleri vermiştir. 2013 yılında Yardımcı Doçent unvanıyla Selçuk Üniversitesi Sualtı Arkeolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı olan Öniz, 2018 Mart ayında Doçent unvanını almış, aynı ay Akdeniz Üniversitesi ile Selçuk Üniversitesi arasında imzalanan protokolle Akdeniz Üniversitesi’nde görevlendirilmiştir. Halen Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölümü ile aynı üniversitenin Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü, Akdeniz Sualtı Kültür Mirası Araştırmaları Ana Bilim Dalı Başkanlığını yürütmektedir. Öniz aynı zamanda UNESCO Sualtı Arkeolojisi UniTwin Ağı’nın kurucu koordinatörüdür. 2012-2015 yılları arasında koordinatörlüğünü yürüttüğü bu kuruluşa dünyadan 38 üniversite üyedir. Öniz halen hem Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu CMAS’ın uluslararası bilim kurulu üyeliğini hem de Uluslararası Sitler ve Anıtlar Konseyi ICOMOS’un Uluslararası Sualtı Kültür Mirası Komisyonu Genel Sekreterliği görevlerini de sürdürmektedir.
1989 Antalya Doğumludur. Yaklaşık 18 yıl lisanslı sporculuk geçmişi bulunmakta olup milli takımlar seviyesinde ülkemizi temsil ederek ülkemize gümüş madalya kazandırmıştır. Akdeniz Üniversitesi BESYO Spor Yöneticiliği mezunudur. Son 5 Yıldır ANTALYA GSİM^DE sportif eğitim uzmanı olarak görev yapmaktadır. Türkiye Bedensel Engelliler spor federasyonunda Antalya il temsilciliği yapmıştır. Şu anda Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunda Tekerlekli Sandalye Basketbol ve Tekerlekli Sandalye Tenis Branş AS başkanlığı görevini yürütmektedir. Antalya'da ki bazı otel ve acentalara gönüllü olarak engelli turizmi danışmanlığı yapmıştır. Ulusal ve Uluslararası bir çok turnuva ile organizasyonda Turnuva Direktörlüğü ve Organizatörlük yapmaktadır. Ulusal alanda bir çok sosyal sorumluluk projesinde aktif rol oynamıştır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.
1976 yılında Elazığ’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini doğduğu şehirde tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği/Antrenörlük bölümünü bitirdi. 2001 yılı Aralık ayında Spor Genel Müdürlüğü, Atletizm Federasyonu Başkanlığı’nda Spor Uzmanı olarak göreve başladı ve sırasıyla Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nda Uzman olarak görev yaptı. 2015 yılında Mersin ili Aydıncık Gençlik ve Spor İlçe Müdürü olarak atandıktan sonra sırasıyla Mezitli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2018 yılı Nisan ayında kurulan Türkiye E-Spor Federasyonu Başkanlığı’nda Kurucu Genel Sekreter olarak görevine devam etmektedir.
1969 yılında Ankara’da doğdum . İlk – orta – lise eğitimimi Ankara’da bitirdim . Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini kazanınca 1987 yılında Nevşehir Orsan Hotelde otelcilik sektörüyle tanıştım. Bütün bölümlerde staj yaptıktan sonra resepsiyonda çalışmaya başladım. Ege ve Akdeniz Bölgesin’ nde bir çok yer de çalışma hayatıma devam ettim. 1990 yılında Bodrum Boydaş Hotel’ de , 1997- 2001 yılları arasında Tunus’ta Magic Life grubunda görev aldım. Aslında Magic Life kariyerim 1995 – 2003 yılları arasındadır. 2001 yılında dünyanın en büyük mutluluğu olan baba olma duygusunu yaşadım. 2006 yılında Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği’ ne ( POYD), 2009 yılında Bodrum Skal klubüne üye oldum . 2007-2015 yıllarında arasında ÖĞER Grupta çalıştım. 2017 yılından beri Innvista Hotels Belek’te Genel Müdür olarak meslek hayatıma devam ediyorum.

RAPORTÖRLER

  Emrah ATAR - Anıl AYKAN