Tanıtım, İletı̇şı̇m ve Pazarlama

KOMİSYON BAŞKANI

KOMİSYON ÜYELERİ

1975 İzmir doğumlu olan Alper Yanar, İzmir Karşıyaka Lisesi’ni bitirdikten sonra İzmir DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Tiyatro Bölümü’nde Sahne Tasarımı eğitimi almıştır.
ANS, Kanal D ve Star televizyonlarında Sanat Yönetmenliği yapmıştır. 2003 yılından itibaren Sinema ve Reklam sektöründe yurtiçi ve yurtdışı bir çok projede Yapım Tasarımı ve Yaratıcı Yönetmenlik hizmeti vermiştir.
2014 yılında ülkemizde olmayan içerikleri üretmek için Hayalbaz Film ve Yaratıcı Medya şirketini kumuştur. Gerçekleştirdiği uluslararası projeler ile birlikte 2016 yılında, hikayesini yazıp yapımcılığını üstlendiği ülkemizin ilk gençlik ve spor filmiyle yurtdışındaki festivallerden bir çok ödül almıştır.
Pek çok spor dalının yanı sıra, çocukluğundan beri yelken sporu ile de ilgilenen Yanar, boş vakitlerini ahşap teknesi ile Mavi Vatan’ın denizlerinde geçirirken küçük aile toprağında çiftçilik de yapmaktadır.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uluslararası İlişkiler, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans programları ile Malezya Dışişleri Bakanlığı bünyesinde Uluslararası Strateji Analizi programını tamamladı. Avrupa Birliği, Uluslararası İlişkiler AB Proje Döngüsü Yönetimi ve Kamu Diplomasisi alanlarında çeşitli eğitimler aldı.
2005-2006 yılları arasında AB Kültür Programı bünyesinde Kültürel İrtibat Noktası olarak görev yaptı.
2006-2009 yılları arasında İsveç’te Stockholm Kültür ve Tanıtma Ataşesi, 2013-2017 yılları arasında İspanya’da Madrid Kültür ve Tanıtma Müşaviri olarak çalıştı.
İspanya, Portekiz ve Güney Amerika sorumluluk sahasında görev yaptığı süre içinde Türkiye ile EuroLeague ve EuroCup organizasyonları arasında tanıtım alanında stratejik işbirliği kurulması çalışmalarını yürüttü. Spor alanında stratejik işbirliği çerçevesinde Real Madrid gibi kulüplerle ortak tanıtım altyapısı oluşturulması yönünde çalışmalar yaptı.
2017 yılında düzenlenen 3. Turizm Şurası’nda Gastronomi Komisyonu üyesi olarak görev aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’nde Kültür ve Turizm Uzmanı olarak görev yapmakta olup İngilizce ve İspanyolca bilmektedir.
Ankara Anadolu lisesinde fransızca eğitimi almış, Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği bölümünden mezun olmuştur.

ABD büyükelçiliğinin organize ettiği dünyadan ve 20 kişinin seçildiği Fusian Art Exchange programında geleceğin liderleri kapsamında Türkiye’den 3 kişinin seçildiği bir programla Texas A&M üniversitesinde spor pazarlaması eğitimi aldı.

Türkiye 2.Futbol ekiplerinden Etimesgut Şekerspor’da idari mejanerlik görevi yaptı.

Unilever firmasının Algida markasında saha satış müfettişi ve kanal müşteri sorumlusu görevlerinde toplamda 6 yıl çalıştı.

adidas firması pazarlama departmanında 3 yılı aşkın süredir performans kategorisi marka iletişim müdürü görevini sürdürmektedir.Firmanın tüm spor iletişiminde ve organizasyonlarında aktif görev aldı.

Ace Of Mice ödüllerini juri üyeliğini 3 senedir sürdürmektedir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Marka Okulu Pazarlama iletişimi bölümünde yüksek lisansını sürdürmektedir.

Bir çok spor dalı ile ilgilenirken, amatör lisanslı yüzme ve triatlon sporu ile uğraşmaktadır.
New York University, Leonard N. Stern School of Business - International Business & Marketing bölümü’nü tamamlayan (1994 - BSc.), New York Parsons School of Design’da grafik ve tasarım eğitimleri (1990-1992) alan Beliğ Güreller, New York’da çeşitli özel kurum ve sivil toplum kuruluşlarının kültürel ve sosyal içerikli projelerinde aktif görevlerde bulundu.
Türkiye’de; IRI Information Resources Inc / IRI Infoscan Türkiye Müşteri İlişkileri ve Toplam Kalite Yönetimi Proje Başkanlığı (1995-1996), Porter Novelli International Türkiye Uuslararası İlişkiler ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcılığı (1996-1999), Doğan Burda Rizzoli Kurumsal İletişim Bölüm Başkanlığı (1999-2002), Doğan Yayın Holding Kurumsal İletişim Bölüm Başkanlığı (2002-2009) görevlerinde bulunan Güreller, 2009 yılında; stratejik iletişim danışmanlığı, kavramsal proje tasarımı ve kurgusal kürasyonu alanlarında sunduğu ürün ve hizmetleriyle uluslararası bir platform olarak faaliyet gösteren, İstanbul merkezli, ConceptCentral’ı kurdu.
2009 itibariyle Kurgusal İletişim Stratejileri Tasarım ve Kürasyon Merkezi ConceptCentral’ın Kurucu Başkanı ve 2016 itibariyle de kurumun uluslararası platformu ConceptCentral Creative Thinkers & Consultants Hub’ın Yöneticisi olup, çeşitli platformlarda sosyal fayda odaklı projelere gönüllü katkılar sağlamaktadır.
Üniversite: Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler (lisans)
Kurum: Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı – 5 yıl
Deneyim: Proje geliştirme, proje izleme, devlet destekleri; turizm tanıtım, organizasyon ve raporlama
1985 Bursa doğumlu Çağdaş Yaltı, Robert Koleji’nden mezun olduktan sonra üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamladı. Red Bull ile olan iş bağlantısı üniversite yıllarına dayanan Yaltı, 2006 – 2008 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde Öğrenci Marka Müdürü olarak Red Bull dünyasına adım attı.
Mezun olduktan sonra da yine burada Üniversite Pazarlama Uzmanı olarak göreve başladı. Yaklaşık iki yıl bu görevde kaldıktan sonra 2010 yılında Pazarlama Bölgeler Müdürü ve 2013 yılında Ulusal Pazarlama Müdürlüğü rollerinde çalıştı. 2014 yılından beri Red Bull Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve CMO olarak görev yapan Yaltı, 2018 yılında Fortune dergisi tarafından Türkiye’nin en iyi 50 CMO’su arasında gösterildi.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Espor Komisyonu’nun başkanlığını da yürütmekte olan Çağdaş Yaltı, spor pazarlaması alanında ülkemizin önde gelen isimleri arasında yer almaktadır.
Haluk Noğay 20 01 1967 Ankara doğumluyum ilk orta ve lise tahsilimi Ank da yaptım gazi Ünüversitesi mezunuyum kendi işimi yapıyorum aynı zaman da saran holding Ankara temsilcisiyim. Radyo trafik de taraftar programında spor yorumculuğu yapıyorum. Eski bir Sporcuyum evliyim 2 çocuk babasıyım.
1972 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. 1992’de mesleğe adım attığı Milliyet Gazetesi’nde 16 yıl dış haberler ve olimpik sporlar editörü olarak çalıştı.
Finansal Forum, Fanatik, Posta ve Hürriyet Spor Dergisi'ne haber ve köşe yazdı. Habertürk Gazetesi’nin kurucu ekibinde yer aldı ve 9 yıl spor editörü-yazarı olarak görev yaptı.
TRT, D Spor, NTV, CNN Türk gibi TV kanalları ile Radyo 24 Spor ve TRT Haber radyoda olimpik spor branşlarına ilişkin programlar hazırlayıp sundu.
Birçok uluslararası spor organizasyonunda medya direktörlüğü ve danışmanlık yaptı. 6 kez Olimpiyat Oyunları, 6 kez Dünya Atletizm Şampiyonası olmak üzere dünya çapındaki birçok spor organizasyonlarını yerinde takip etti.
İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile Kadir Has Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak spor iletişimİ ve gazetecilik dersleri veriyor.
Avrupa Spor Yazarları Birliği’nin (AIPS Europe) yanı sıra, çeşitli meslek ve sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri bulunuyor.
Başta TGC ve TSYD, birçok meslek örgütü ve kurum tarafından ‘Yılın Gazetecisi’ ödüllerine layık görüldü. Evli ve iki kız babası. İngilizcebiliyor.
Kasım 2018’de katıldığı sportstv ailesinde Dijital Yayınlar ve Platform Yayın Yönetmeni olarak görev yapıyor.
Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Yöneticiliği Bölümünde Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır. Çalışma alanları arasında pazarlama, spor pazarlaması, pusu pazarlaması (ambush marketing), spor sponsorluğu yönetimi, sponsorluk etkinliği, eğlence pazarlaması ve boş zaman yönetimi yer almaktadır. Spor Pazarlaması, Spor Sponsorluğu Yönetimi, Eğlence Pazarlaması adlı kitapları bulunan Dr. Argan, Spor Yönetimi, Rekreasyon Yönetimi, Sporda Sponsorluk adlı kitapların editörlüğünü yapmıştır. Perakendecilikte Müşteri İlişkileri Yönetimi, Spor Pazarlaması, Destinasyon Yönelimi, Tüketici Davranışları, Rekreasyon gibi pek çok kitapta bölüm yazarlığı bulunmaktadır. Pek çok uluslararası ve ulusal dergilerde pazarlama, tüketici davranışı, taraftar davranışı, spor pazarlaması ve sponsorluk konularda makaleleri vardır. Ayrıca, Dr. Argan; ABD, Kanada, Avustralya, Avusturya, Almanya, Fransa, Rusya, Slovenya, Bosna Hersek, Yunanistan, İspanya, Tayvan, Filipinler, Hong Kong, Japonya, Güney Kore, Arjantin, Vietnam ve Türkiye gibi pek çok ülkede uluslararası bilimsel sunumlar gerçekleştirmiştir. Dr. Argan Rekreasyon Araştırmaları ve Çalışmaları Derneği’nin kurucu üyesi ve yönetim kurulu üyesi olup, Rekreasyon Derneği, Spor Pazarlaması Derneği (Sports Marketing Association)’nin üyesidir.
1966 yılında Rize’nin Pazar ilçesinde doğdu ve Arhavi Lisesi’nde okudu .1993 yılında turizme başladı ve 1996 senesinde kendi şirketi olan Enda Tour’u kurdu. 1996’da başlayan spor turizmi kapsamında düzenlediği yurt içi ve yurtdışı spor kampları ve organizasyonları halen faal bir şekilde devam etmektedir.. Fifa Match Lisans sahibi Yaşacan Türkiye’nin ilk spor turizmi ile ilgili derneği olan Spor Turizm Birliği’nin kurucu üyesi ve halen derneğin başkanlığını yürütmektedir. Ayrıca Yaşacan evli ve 3 çocuk babasıdır. Yabancı dili Rusçadır.
Selin ŞEN, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Antalya Yatırım Destek Ofisi’nde Uzman olarak çalışmaktadır. 2012 yılından bu yana kurumun Isparta Yatırım destek Ofisi ve İzleme ve Değerlendirme Birimlerinde de göre almıştır. Spor turizmi özelinde araştırma çalışmaları da yürüten Selin ŞEN, konu hakkında bir sektör raporu da hazırlamıştır. Lisansını Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümde, Yüksek Lisansını ise Fransız Üniversitesi ESCP Europe Business School’da işletme üzerine yapmıştır.
6 Eylül 1975 Rize doğumluyum. Aslen Artvinliyim. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü’nde tamamlayıp, yüksek lisans eğitimimi Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Yönetim Organizasyon Bilim Dalı’ndan “Marka Yönetiminde Spor Sponsorluğunun Tercih Kriterleri” isimli tez çalışması ile mezun oldum. 98 yılından beri etkinlik, reklam ve spor pazarlama ajanslarında çalıştıktan sonra Pazarlama İletişimi sektöründe spor spesifik iletişim fırsatları, uygulamaları ve etkinlikleri konularında eğitim, danışmanlık, iletişim, reklam ve etkinlik hizmeti veren Sports&Brands şirketini kurdum. Spor Pazarlama iletişimi ve etkinlik hizmeti verdiğim kuruluşlar arasında kamu(GSB – Türk Olimpiyat Takımı Pekin 2018, EYOF Trabzon 2011 vd) markalar(Red Bull, Mitsubihi Elektrik Klima Sistemleri, P&G, Modanisa, SunExpres Havayolları, Forum AVM, Pharmactive İlaç, Intermobil vd) organizasyonlar(Formula1, WTCC, Leman’s Endurance Race) klüpler (Trabzonspor A.Ş.) bulunmaktadır. Çeşitli üniversitelerde pazarlama iletişimi ve spor pazarlaması ile ilgili seminerler ve dersler verdim. Evli ve bir kız çocuk babasıyım. Lisanlı futbol oynadım. Uzun yıllar amatör tiyatroda oyunculuk ve yönetmenlik yaptım.
Toplam 25 yıllık mesleki deneyim.
22 yıl Doğan Grubu’nda emekleme döneminden kurumsal yapıya kavuşmasına kadar tüm süreçlerde deneyim.
Pana Film Genel Müdürlüğü
CITY Publishing Kurucu Ortaklığı
Fenerbahçe Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Mezuniyeti, İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde ihtisas ve Pazarlama Bölümünde Yüksek Lisans (MBA).
Doğan Burda, Doğan Egmont, Türkmedya ve Pana Film’de Yöneticilik deneyimi.
Proje Mühendisliği.
Meslek yaşamı boyunca proje uygulamaları. Özellikle medyada yeni gelir merkezi oluşmasında öncülük.
Çocuk yayıncılığında 12 yıllık deneyim.
Yayıncılı, Sinema ve Reklam sektörü deneyimi.
Evli ve 4 çocuklu bir yaşam.

RAPORTÖRLER

Mustafa Barış ÖZTÜRK - Gökhan SARGIN