Ürün Çeşı̇tlı̇lı̇ğı̇ Ve Sürdürülebı̇lı̇rlı̇k

KOMİSYON BAŞKANI

KOMİSYON ÜYELERİ

Aytekin ALPULLU; 17.01.1973 yılında Almanya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Almanya’da tamamladı. Üsküdar Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan mezun oldu.
2006 yılında Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Spor Yönetim Bilimlerinde lisansüstü eğitimini tamamladı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Spor Yönetim Bilimlerinde Doktorasını tamamladı.
2008- 2009 öğretim döneminde Almanya Köln Yüksek Spor Okulu (Deutsche Sporthochschule Köln) “Spor Turizmi” alanında bilimsel araştırmalarda bulundu. Çok sayıda yayınlanmış yurtdışı/yurtiçi makalesi ve çeşitli uluslar arası spor kongrelerinde sunulmuş olan bildirileri bulunmaktadır.
Halen Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Spor Yöneticiliği bölümünde Dr.Öğrt.Üyesi olarak görev yapmaktadır.
1975 Yılında Trabzon’da doğmuştur. Bakü Tıp Fakültesi’ndeki eğitiminin ardından Üsküdar Üniversitesi’nde yöneticilik dalında yüksek lisans yaptı. Bir süre doktorluk yaptıktan sonra, sağlık sektöründe üst düzey yöneticilik yaptı.
Ticaret hayatına atılan Kazancı, sağlık sektöründe şirketleri vardır.
Evli ve 3 çocuk babası olan Kazancı,
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu başkanı ve aynı zaman da, Dünya Etnospor Konfederasyonu başkan Vekili görevi ne devam etmektedir.
1971 YILINDA Erzurum’da doğdu.
İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum’da tamamladı.
1992 YILINDA Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’ne bağlı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde başladığı Lisans Eğitimini 1996 yılında tamamladı.
1998 yılında Erzurum İmam Hatip Lisesine Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atandı. 2000 yılında Mezun olduğu bölüme Araştırma Görevlisi olarak girdi.
2006 yılında Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesinde Yönetim Organizasyon alanında Yüksek Lisansını tamamladı.
2006-2009 yılları arasında İstanbul Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda (Sağlık Bilimleri Enstitüsü) Spor Yönetimi alanında Spor Turizmi alanında doktorasını tamamladı.
2010 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’ne bağlı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne Yardımcı Doçent Doktor olarak atandı.
2015 yılında Doçent oldu ve halen aynı bölümde görevini devam etmektedir.
2015 yılından itibaren kurucu olduğu Türkiye Curling Federasyonu Başkanlığını yürütmektedir.
Spor ve Turizm İlişkisi, Sporda Evrensel Kavram Fair Play ve Sporda Şiddetin Boyutları adlı akademik alanda kitapları bulunmaktadır.
1975 Alanya doğumluyum. Kocatepe Üniversitesi Maliye bölümü lisans mezunuyum.15 yıl finans sektöründe çalıştıktan sonra, 2014 yılından itibarende Alanya Belediyesi Spor Müdürlüğü görevini yürütmekteyim.
Ankara Üniversitesi SBF'ni bitirdikten sonra Gazeteciliğe Yankı Dergisi'inde başladı. Nokta, Gelişimspor dergileri, Meydan, Fotospor, Radikal, Fanatik, Yeni Yüzyıl, Vatan Gazeteleri'nde muhabir, haber müdürü, Ankara Temsilcisi ve yazar olarak görev yaptı. TRT başta olmak üzere, NTV, CNN Türk, ATV kanallarında spor/futbol yorumcusu olarak günlük ve anlık yayınlara çıktı.. Spor/futbol konularında çok sayıda seminer, toplantı, panel, çalıştayda görüş bildirdi.Doping, şiddet ve olimpiyatlar konularında özel çalışmalar/yayınlar yaptı. 6 çok imzalı kitabın yazar kadrosuna yer aldı. Halihazırda Ank. Ün. İletişim Fakültesi'nde spor gazeteciliği dersi verirken Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çeşitli projelerde çalışmalar sürdürüyor. "Yılın Gazetecisi" de dahil olmak üzere çok sayıda mesleki ödül sahibi.
1963 doğumlu olup, ilk-orta öğrenimini Erzincan'da tamamladı.
Atatürk üniversitesi Elektrik Bölümü,
Anadolu Üniversitesi İktisat ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinden mezun oldu.
Enerji Bakanlığı Türkiye Elektrik Dağıtım Genel müdürlüğünde 1986 yılında göreve başladı.
Mühendis, şef, müdür, Bölgesel Eğitim müdürü, Bölge müdürü ve Genel müdür Yardımcı görevlerinde bulundu. Sosyal faaliyetler olarak Erzincan spor kulübü yönetim kurulu üyeliği, TEMA vakfı yönetim kurulu üyeliği, Erzincan TEK spor Başkanlığı, Mühendisler odası Temsilciliği, Türkiye Trafik kazaları Önleme Derneği Başkanlığı, Ankara TEK spor Kulübü Başkanlığı görevlerinde yer aldı. Halen Türk kamu işletmeleri Birliği yönetim kurulu üyesi, Türkiye Elektrik sanayi Birliği yönetim kurulu üyesi ve Türkiye Kayak Federasyonu yönetim kurulu üyeliği yapmakta, Evli 2 çocuk babası, ingilizce bilmekte.
10 Şubat 1985 tarihinde Düzce’de doğan Müzeyyen İNCİ, ilk ve orta öğretimi Düzce’de bitirmiş, lisans düzeyinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden 2008 yılında mezun olmuştur.
Çalışma hayatına 2010 yılı Şubat ayında Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansında uzman olarak başlamıştır. Sırasıyla Yatırım Destek Ofisi, Araştırma ve Planlama Birimi, Tanıtım ve İşbirliği Birimi ile Program Yönetimi Biriminde çalışmış halen Tanıtım ve İşbirliği Birimi Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Uzmanlık alanları ulusal ve uluslararası organizasyon düzenleme ve süreç yönetimi (fam trip, yurtdışı çalışma ziyaretleri, B2B görüşmeler vb.); ulusal ve uluslararası fuarlara katılım ve organizasyon koordinasyon işlemleri; destinasyon yönetimi ve tanıtım faaliyetleri; proje döngü yönetimi ve proje yazma eğitimleri verilmesi, mali ve teknik destek programlarının kurgulanması, tasarımı ve yürütülmesi; AB, TUBİTAK, Kalkınma Ajansları vb. hibe programlarına proje yazma ve uygulama; bölge planlama (mevcut durum analizi ve strateji geliştirme); saha analiz çalışmaları, stratejik planlama (bölgesel, mekânsal ve sektörel stratejiler geliştirme); sektörel ve tematik araştırma raporlarının hazırlanması; turizm ve inovasyon uygulamaları; yerel katılımcılığın artırılması, işbirliği ve koordinasyon faaliyetleri.
1969’da Van’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Van’da tamamladı. Yüksek öğrenimini Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesinde tamamlayarak Ziraat Mühendisi oldu.
1997 yılında memuriyete öğretmen olarak başlayan İNANÇ, daha sonra Van Büyükşehir Belediyesinde değişik birimlerde yönetici ve Belediye Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu.
2005-2006 ve 2017-2018 sezonlarında Belediye Van Spor As Başkanlığı yaptı.
Eğitim, kültür ve yardımlaşma amaçlı çeşitli derneklerde kurucu üyelik, yöneticilik ve bu derneklerde gençlik çalışmaları da yaptı.
Bir dönem Van Belediyesini temsilen Van Organize Sanayii Bölgesi Müteşebbis Heyeti Üyeliği – Hal Hakem Kurulu Üyeliği ve Memur-Sen’e bağlı Bem-Bir-Sen Van Şubesi Kurucu Şube Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2016-2019 yılları arasında Masa Tenisi Federasyonu Disiplin Kurulu üyeliği yaptı. Şu anda ise Rafting Federasyonu yönetim kurulu üyeliği devam etmektedir.
2014 yılında atandığı Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini yürütmekte olan İNANÇ evli ve 3 çocuk babasıdır.
1975 Ankara doğumludur.
Hacettepe üniversitesi fizik mühendisliği , Gazi üniverstesi i.i.b.f. işletme ve Akdeniz üniversitesi turizm işletmesinde yüksek lisans eğitimi almıştır.
1999 tarihinden kurulmuş olan Turset Travel , Turset project management ve Turset teknik firmalarının yönetim kurulu başkanıdır.
Ulusal ve uluslararası sağlık turizmi , kongre turizmi , uluslarası festivaller ve spor organizasyonları olarak sayısız organizasyonu gerçekleştirmiştir.
Kitlesel katılımların olduğu mega spor projeleri uzmanlık alanıdır.
Halen Ironman,Runtalya,Gelibolu maratonu, wings for life world Run gibi uluslarası organizasyonları düzenleyicisidir.
Akdeniz Üniversitesi Turizm İşi.ve Otelcilik Y.O.dan mezun oldum. 2000 yılında ilk 3S Seyahat acentesini sonrasında SY Event ve Event Spor Travel Acentelerini kurdum. Son 10 yıldır Event Spor Travel de GM olarak çalışmaktayım. Golf, Futbol, Atletizm, Tenis ve Yüzme kampları uzmanlık alanımız.
Evli ve bir çocuk babasıdır. 1991 yılında Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünden mezun oldu ve aynı yıl Beden Eğitimi Öğretmeni olarak meslek hayatına başladı. Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde Sportif Eğitim Uzmanı olarak bir çok projede önemli görevler üstlendi. Bu görevlerin en önemlilerinden biri, ülkemiz sporu için önemli bir kilometre taşı olan Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezlerinin Alan Koordinatörlüğü oldu.
13 yaşında başladığı spor hayatında Atıcılık sporunda Havalı Tüfek branşında ülkemizi 54 kez uluslararası arenada temsil etti, 28 Türkiye rekorunun sahibi oldu. Atıcılık sporunda Balkan Rekorunu kırarak ülkemize ilk kez Balkan Şampiyonluğunu getiren isim olmuştur.
1998 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “Atıcılığa Başlarken” adlı kendisine ait bir kitabı bulunmaktadır.
Önceki dönemlerde Atıcılık sporunda; Milli takım Antrenörlüğü, Federasyon Genel Sekreterliği, Hakemlik, İl Temsilciliği, Teknik Kurul ve Eğitim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuş olup, halen Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyon Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi Bölümü, Grafik Anasanat Dalı’ndan 1986 yılında mezun oldu. 1986-1990 yılları arası grafik tasarım ve fotomekanik alanlarında çalıştı. Bu yıllar arasında üretim süreç ve teknikleri, maliyet analizi, müşteri ilişkileri ve baskı teknikleri konusunda kendisini geliştirdi. Grafik departman sorumluluğu ve görsel yönetmelik yaptı. 1990-2002 yılları arası yönetici olarak görev yaptı.
2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Basım, Yayın ve Tanıtım Koordinatörlüğü’nü kurma görevini üstlendi. TÜSSİDE’de “Temel Kalite Kavramları ve Kurum Kültürü” ve “Süreç Yönetimi” eğitimleri aldı.
“Masa Üstü Yayıncılık Seminerleri” verdi. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik bölümünde öğretim görevlisi olarak “Yayın Grafiği” ve “Grafik Tasarım Alan Uygulamaları” dersleri verdi.
Dünya’nın çeşitli ülkelerinde kongre, yarışma ve genel kurul etkinliklerinin konsept tasarımı, sunumu ve saha uygulamalarını gerçekleştirdi. 2012 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nde çalışmaya başladı ve halen TMOK Kurumsal İletişim Direktörü olarak görev yapmaktadır.

RAPORTÖRLER

Hüseyin ŞEKERLİ – Ahmet KÜÇÜKYAĞCI